Toscaans landschap met uitzicht op Monte Amiata


BENVENUTI!


Welkom op de wijnboerderij van Giovanni en Mieke, vlak bij het Toscaanse Montalcino, midden in de natuur met uitstekende wandel- en fietsmogelijkheden.
Er zijn heel veel weggetjes die zich door het schitterende Toscaanse landschap slingeren en wandelpaden w.o. de z.g. Vie Frangicene, de eeuwenoude pelgrimswegen die vanuit Engeland via Frankrijk en Zwitserland naar Rome loopt en die nog steeds dagelijks door o.a. pelgrims word bewandeld.
In de directe omgeving is bijzonder veel te zien: prachtige eeuwenoude plaatsjes zoals Montalcino, Buonconvento, Montepulciano, Murlo, Pienza, San Quirico d'Orcia en Castiglione d'Orcia, interessante abdijen zoals Sant'Antimo en Monte Oliveto en warmwaterbaden o.a. Bagno Vignoni, Bagno S. Filipo en Saturnia.

Onderweg is er heel wat te ontdekken, zoals karakteristieke restaurantjes en locanda's waar de heerlijkste schotels met typisch Toscaanse gerechten worden geserveerd. U kunt ook al zwervend op prachtige plekjes picknicken. In de herfst geeft het zoeken naar paddestoelen en het rapen van kastanjes een extra dimensie aan een verblijf hier in deze omgeving, waar al vele gasten hun uitdrukking aan hebben gegeven "ieder plekje is een schilderijtje op zich"!


ieder plekje is een schilderijtje op zich